Hallo

Inclusiv din experienţa părinţilor...

Hallo

Postde către CSeibel pe Joi Sep 24, 2009 3:18 pm

Ma numesc Csilla Seibel :)
De 6 ani traiesc in germania, am venit din romania jud. Satu-Mare. Am doi baieti, David 3 ani si Adam 1 an. Adam e bolnav EBD non Hallopeu Siemens.
Acum a fost la noi organizat o intalnire pentru familii. Am intalnit acolo o doamna de la cine am aflat pagina aceasta.
Ma bucur ca vam aflat! Doar nu prea sunt aici vizitatori, altundeva tineti legatura?
La inceput cam atata, sper ca mai vine si altcineva aici. ;)
O zi buna!
CSeibel

Posturi: 6
Autentificat: Mar Sep 22, 2009 3:29 pm

Re: Hallo

Postde către ioanaciupitu pe Sâm Sep 26, 2009 11:56 pm

Buna Csilla,

Ma numesc Ioana,sunt din Oradea si am un bebelus de 4 luni jumate,inca nu stim ce fel de Eb este(la Cluj ne-a spus ca ar fii Eb Hallopeu Siemens,dar altii dermatologi la care am mers sunt de alta parere si din pozele vazute de mine pe net nu pare sa fie cum ni s-a spus la Cluj) ,acum facem demersuri ca sa aflam,trimtem sangele si biospia luata in strainatate pentru a face teste.A fost un soc pentru noi sa aflam ca are aceasta boala, dar incercam sa ne imbarbatam si sa ne incurajam ca pe masura ce va creste sa va face mai bine.

Sper sa ne auzim in curand aici pe forum e prea liniste
ioanaciupitu

Posturi: 13
Autentificat: Sâm Sep 26, 2009 11:44 pm

Postde către CSeibel pe Dum Sep 27, 2009 11:29 pm

Buna Ioana:-)
Sa afli ca beblusul tau e bolnav e un foarte mare soc pentru toti! Precis e foarte greu acum dar incerci sa vezi lucrurile si sa te gandesti Pozitiv! Bebelusi simt tot ce se intampla in jurul lor!
Cum se numeste bebelusu? Ce mananca? Cum e cu gurita?
Unde in strainatate trimiteti biopsia?
Este un loc foarte bun in austria pentru copii cu EB! Poate si ati auzit despre EB-Haus in Salzburg?!
http://www.eb-haus.eu/

Noi am fost acolo de doua ori. Cu boala aceasta te descurci daca afli orice ce apartine de el. Parerea mea;)
Va doresc toate cele bune! Aveti grija de voi!
Csilla:-)
CSeibel

Posturi: 6
Autentificat: Mar Sep 22, 2009 3:29 pm

Postde către ioanaciupitu pe Vin Oct 02, 2009 7:23 pm

Buna Csilla,

Bebe-ul nostru se numeste Andrei Radu,momentam mancarea preferata e laptele meu,dar am inceput cu pireuri de legume,sucuri de fructe,cereale....de fapt tot ce se da la toti bebelusii din luna a 4a incolo.

Initial am vrut sa trimitem la Freiburg in Germania sangele si biopsia ,dar cu ajutorul unei domnisoare dermatolog le-am trimis chiar ieri la clinica din Roma.Stim si de clinica din Salzburg,am accesat site-ul de multe ori am si luat legatura cu ei,dar cu Roma a mers mai repede,intro luna vom afla rezutatul de la biopsie.

Cu toate ca la nastere a avut besicute si in gura,el a mancat bine si de cateva ori mi-a supt si de la san,dar asistentele de frica l-a obisnuit cu biberonul si asa am continuat si acasa.Mananca bine cam 200-260 ml/lapte la o masa,dupa ce mananca pireuri ii mai dau si lapte si atunci doar 170ml.

Si eu m-am lovit de totala nestiinta chiar si a doctorilor in privinta bolii,si mai ales cea mai mare frustare a mea,nimeni sa nu te poata ajuta aici in Romania,un doctor la care sa merg care sa imi explice cum e mai bien sa ii tratez ranile de la picioare,cum sa il ingrijim,pansamante,creme indicate,la clinica din Salzburg ar putea sa imi rapsunda cineva la toate intrebarile astea?

In strainatate ai asistenta ta de EB,parintilor li se ofera consiliere ,pansamente,creme gratuite,cate si mai cate.
ioanaciupitu

Postde către corina pe Sâm Iun 12, 2010 8:36 pm

buna,Ioana, imi permit sa ma adresez asa pentru ca din cate imi dau seama esti foarte tanara fata de mine.Am citit postarile tale pe site si am aflat ca suntem concitadine .Ar fi frumos sa ne cunoastem personal . :lol: :lol: Am citit raspunsul tau pentru Csila si am aflat de analizele trimise la Roma.Parca Italia mi se pare mai accesibila ca Germania.N-ai vrea sa ne cunoastem? ;)
corina

Posturi: 8
Autentificat: Sâm Iun 12, 2010 11:35 am

Postde către ioanaciupitu pe Mie Iun 16, 2010 12:55 pm

Buna ziua D-na Corina,

Am inteles ca v-ati si vazut cu sotul meu deja,eu sunt in Germania momentan,Andrei se simte mult mai bine aici,vremea e tare placuta ..nu sunt caldurile din tara.Nu stiu cand ma voi intoarce ..poate pe la inceputul lui septembrie ,dar si eu as vrea sa ne intalnim.

Ioana
ioanaciupitu

Postde către corina pe Joi Iun 17, 2010 9:16 pm

Buna,Ioana,
iti multumesc pentru raspuns,
ma bucur ca va simtiti bine tu si Andrei.Intradevar m-am intalnit cu sotul tau si am povestit cate ceva.Am luat legatura si cu Erica si i-am trimis acte pentru inscriere in asociatie.Am incercat sa iau legatura si cu d-na dr.Skrypnyk, dar sptamana asta e ocupata ca merge la congres.Am facut o programare la dansa pe saptamana viitoare.Va pup si va doresc vacanta placuta.Astept sa ne cunoastem.Sanatate si toate cele bune!Corina :) :)
corina

Postde către ioanaciupitu pe Vin Iun 18, 2010 3:39 pm

Buna D-na Corina,

Si sotul meu participa la acest congres,incercam sa facem ceva pentru asociatia noastra,sa apelam la relatii sa ajungem la ministrul sanatatii cumva..sa obtinem bani pentru pansamente si multe altele.Si eu va doresc sanatate si sa ne vedem cu bine!
Ioana
ioanaciupitu

Postde către corina pe Sâm Iun 19, 2010 7:29 pm

buna,Ioana,
sper ca din moment ce muinistrul sanatatii e bihorean sa aiba maca o sansa de-a sta sotul tau sau d-na. dr.Skrypnyk de vorba cu el si sa obtina ceva ptr. asociatie cu toate ca stim cu totii ca ministerul sanatatii nu sta pe roze.Totusi sper din partea lui ceva pentru ca toti bihorenii nostri sunt oameni de omenie si nu uita de unde au plecat. A facut un lucru nemaipomenit cu deschiderea si finantarea centrului PET CT de la Oradea, ceea ce fostii ministri ai sanatatii doar au promis. Un alt bihorean deosebit este directorul clinicii de oncologie din Cluj dr.Irimie,un om cu suflet si maini de aur,Dumnezeu sa-l ajute, ca multi oameni a salvat.Sper ca cei din asociatie care au mers la congres sa gaseasca intelegere si bunavointa la cei ce au cascavalul si cutitul si sa dea si celor mai loviti de soarta"copiii fluture" care asteapta un ajutor din partea statului.te pup si te las cu bine.Ne mai auzim,Corina
corina

Înapoi la Copii cu EB